VCA Basis examen

 

Veel opdrachtgevers werken graag samen met medewerkers of bedrijven die in het bezit zijn van een VCA certificaat.
Met een VCA certificaat kun je aantonen dat je in staat bent risico’s te onderkennen en te signaleren of een omgeving veilig is.

Bij TopVCA is het ook mogelijk om door middel van zelfstudie (e-learning of via een boek) alleen examen te doen. Hierdoor kun je in je eigen tempo studeren.

 

VCA examen

Het examen wordt afgenomen door een extern erkend examenbureau.
Wij adviseren ter voorbereiding op het examen het lesboek door te nemen en een proefexamen te maken. Een proefexamen is te vinden in de VCA Examenbank. Het lesboek moet zelf worden aangeschaft.

Minimaal een kwartier voor aanvang van het examen word je verwacht op onze locatie in Westknollendam. Het examen duurt voor VCA Basis maximaal 60 minuten en voor VCA Vol maximaal 75 minuten.
De examens worden op de computer afgenomen. Bij voldoende resultaat krijg je het pasje direct mee naar huis.

Geldigheidsduur

Het certificaat is 10 jaar geldig.

Code 95

Het CCV verzorgt de afdracht van de nascholingsplicht. De prijs hiervoor is € 24,50 p.p.

Locatie

Het examen wordt afgenomen op onze locatie in Westknollendam.

Aanmelden

De aanmelding voor het examen vindt plaats op onze TopBHV site, die net als TopVCA onder de Veiligheidscirkel valt. Op onze TopBHV site vindt u ook het overzicht van de examendata.

Via onderstaande button “Meld u aan op onze TopBHV site” verlaat u deze pagina en komt u op de site van TopBHV, waarop u zich voor het examen kunt aanmelden.